Actualitat online

Tres flors d'honor cap al Palau d'Anglesola

A la gala de Viles Florides celebrada divendres passat al port de Blanes, el Palau d'Anglesola va rebre tres flors d'honor, un reconeixement als espais verds del municipi. Viles Florides és un moviment de Catalunya i d'Andorra que promou la transformació d'indrets de Catalunya i Andorra a través d'espais verds urbans i enjardinats. Vol fer valdre la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d'enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. Per això un equip d'experts avalua els municipis que volen formar-ne part, i en surt una puntuació en forma de flors d'honor.   

El jurat valora el patrimoni vegetal i paisatgístic, l'impacte visual, les activitats socials entorn els parcs i jardins i, enguany més que mai, s'ha tingut en compte especialment el medi ambient i la sostenibilitat de l'aigua. Al Palau, per exemple, s'han canviat alguns espais de gespa. I s'ha fet una inversió per regar d'aigua del subsòl i minimitzar les pèrdues de la xarxa.

Durant la gala, el conseller d'Agricultura, va valorar la iniciativa de Viles Florides, destacant que són quelcom més que viles verdes: són pobles amb espais més amables, bonics, que generen benestar i qualitat de vida. Per tant, va concloure Òscar Ordeig, són viles que treballen per la salut de les persones. I va reclamar que els 947 municipis catalans en formessin part. De moment, al Pla d'Urgell, el Palau d'Anglesola continua essent l'únic municipi que en forma part.

Van recollir el guardó la comissió de Viles Florides, formada pel Jaume Mas i el Joan Valls, i el cap de jardineria, el Kiko Cervelló.