Actualitat online

L'alcalde s'adhereix al manifest a favor de la llibertat d'expressió

En Francesc Balcells i Teixidó, com a alcalde i músic amateur, s'adhereix al manifest elaborat des de l'Acadèmia Catalana de la Música, a favor de la llibertat d'expressió i en contra de la condemna al raper Pablo Hasel. Alhora, l'equip de govern es compromet a entrar una moció de suport al Ple de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola i al Ple del Consell Comarcal del Pla d'Urgell.


"Condemnat per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme per unes opinions manifestades en uns tweets i per la lletra d'una cançó, Pablo Hasel es convertirà en el primer artista empresonat efectivament a l'estat espanyol des dels inicis de la transició democràtica. La llista però de processaments, imputacions i condemnes a artistes en els últims anys, converteix a l'estat espanyol en un dels estats amb més artistes represaliats de tot el món.


Avui és Pablo Hasel, demà serà qualsevol altre creador o intèrpret de qualsevol altra disciplina. Ni entenem ni podem permetre que algú pugui ser condemnat i empresonat per expressar les seves idees, sigui mitjançant les xarxes socials o a través de qualsevol disciplina artística. Considerem aquesta condemna, així com les de la resta de companys i companyes que es troben en una situació semblant, un atac directe a un dret fonamental com és el de la llibertat d'expressió personal i artística.


Manifestem el nostre suport a Pablo Hasel i el nostre rebuig total i absolut al seu empresonament.

Demanem l'anul·lació de totes les causes obertes i de les sentències condemnatòries de tots els artistes processats per la seva expressió artística.

Exigim al Govern de l'estat i a totes les instàncies fiscals i/o judicials, el respecte més escrupolós a la llibertat d'expressió en tant que dret fonamental de tots els ciutadans."