Actualitat online

Correllengua 2024

Àlbum de fotos


La quinzena edició del Correllengua del Palau d'Anglesola va tenir de plat estrella els Catarres.

Abans del concert es va projectar el lipdub enregistrat del 2014 amb la peça Seguirem lluitant, del grup d'Aiguafreda.

Després de visualitzar el vídeo més viralitzat de la vila plaurgellenca, van entrar en escena el Bernat i l'Elisenda, els gegants del Palau d'Anglesola, amb els grallers de la Colla gegantera de la nostra vila. Seguidament, entremig del públic, la colla Bastonera del Casal Arreu de Mollerussa va interpretat Som de l'Oest i la Polca d'Ours, per donar pas al manifest del Correllengua 2024, escrit per Jordi Badia, que van llegir els hereus i les pubilles.

Enguany, aquesta festa que promou la nostra llengua i la nostra cultura, ha homenatjat la filòloga i lingüista M. Carme Junyent, una de les figures més compromeses i lliures en la defensa del català.

I després dels Segadors, el pavelló municipal, totalment ple, va cantar i ballar amb l'energia dels Catarres, que ajuden a crear consciència de país i militància per la nostra pàtria. En acabar, han pujat a l'escenari el grup Comandants de Tros, amb dues integrants palauanglesolines, que han desgranat dues hores de versions diverses i molt potents. El responsable de tancar la nit va ser el DJ Artatack, del Palau d'Anglesola, que va animar la festa fins a les 6 de la matinada.

La vetllada del Correllengua del Palau d'Anglesola ha estat un petit oasi d'esperança enmig del panorama actual, on cada cop costa més trobar moments en què es defensi desacomplexadament i col·lectivament la llengua i la cultura catalanes.


correllengua.elpalaudanglesola.cat


Cartell oficial