Agenda d'activitats

31-01-20 a 02-02-20

Festa Major de Sant Blai 2020

 


DIUMENGE, 26 DE GENER

10:00h, 5ª Cursa Agro-Llobera Sant Blai. Sortida i arribada al pavelló poliesportiu.


DIVENDRES, 31 DE GENER

00:00h, al pavelló poliesportiu, Concert SANT BLAI TU RAI. Amb DJ Nar6 Sound i La Reixa.


DISSABTE, 1 DE FEBRER

De 8:00 a 14:00h, a la Cooperativa de Sant Roc, Fem Festa Major a la Cooperativa. La Cooperativa inicia la celebració del centenari. Venda del tradicional vi de Festa Major. Porta la garrafa per comprar el vi, un most especial de macabeu i xarel·lo, base de cava de Corbera d'Ebre (Terra Alta).

A partir de les 9 xocolatada popular, preparada pels membre de la Junta.

A partir de les 10 obertura de la secció de detergents ecològics a granel, Biopompas.

De 10:00 a 14:00h, Castells infables i llits elàstics per la mainada.

11:00h, Tast guiat de cervesa artesanal maridada amb formatges del Camps i Cal Quitèria. Cal inscripció prèvia a les oficines de la mateixa Cooperativa trucant al 973 601 315. Places limitades. Organitzat per la Cooperativa de Sant Roc.


12:30h, Xerrada inaugural de l'exposició "Memòries incandescents" al pavelló poliesportiu, amb representants de la Fundació Pau Costa.

13:00h, al pavelló poliesportiu, ballada de sardanes amb la Cobla Orquestra SELVATANA.

15:30h, al local de la Penya (C/ Del Roser, 1), Campionat de Pro Evolution Soccer 2020. Adreçat a nois i noies de 8 a 18 anys. Obsequis i berenar per a tots els participants. Els 4 primers classificats rebran premis exclusius i participaran a la Fase Final de Penyes Futbol Games, que se celebrarà en el transcurs del Trofeu Joan Gamper a Barcelona. Inscripcions abans del 28 de gener a josep.fcbarcelona@gmail.com o 639 813 967 (Josep Maria). Ho organitzen: Penya Barcelonista del Palau d'Anglesola i Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona.


17:30h, al 2n pis del local sociocultural, Vine a la Festa. Animació familiar amb el Noe Rivas.

18:00h, al pavelló poliesportiu, Concert de l'Orquestra SELVATANA. A continuació, sessió de ball amb la mateixa orquestra.

Sopar de tapes al pavelló poliesportiu: arròs negre, caragols, cap i pota, truita de patata i ceba, amanida, braves, nuggets, biquinis,... tapes veganes i sense gluten. Es podran comprar els tiquets de les tapes (3€) el mateix vespre a la barra del pavelló.

23:00h, al pavelló poliesportiu, RetroParty Sant Blai Night. Amb el grup de versions Her Majesty i el DJ Joan Prats (DJ gentilesa de la Penya). Confeti, visual leds i moltes sorpreses. Barra de gintònics especials.


DIUMENGE, 2 DE FEBRER

11:00h, a la plaça Abadia, Volem campanes! Taller de tocs de campana. Vine a descobrir sonoritats d'un vell i bell instrument. Tot seguit, taller infantil de campanes i candeles a la Biblioteca Josep Pont i Gol.

12:00h, al 2n pis del local sociocultural, Missa de la Candelera. Benedicció i encesa de les candeles, que donen nom a la diada. És un antic ritus que ja feien els romans i després adoptà el cristianisme. A la llum de la Candelera se li atribueix virtuts protectores.

13:00h, Audició de repics de campanes amb els campaners de l'Escola de Campaners de les Borges Blanques.

Vermut popular a la plaça Abadia.

15:30h, al local sociocultural, Botifarrada popular. Recuperem el tradicional campionat local, retrobem-nos diferents generacions entorn la botifarra. Quatre rondes. Inscripcions per parelles (5€) al bar del poli o a les oficines de l'Ajuntament fins al 31 de gener.



17:00h, al pavelló poliesportiu, Un món de jocs. Comparteix una gran tarda en família al voltant d'un bon joc de taula modern i descobreix Zometool, un joc de geometria i construcció amb el qual es poden fer grans estructures. 0% pantalles, 0% piles,100% diversió. I per als més petits hi haurà un espai amb jocs de construcció. A càrrec de Lu2, experts en Aprenentatge basat en jocs.

19:00h, al pavelló poliesportiu, Ball amb el quintet SLALOM EXPRESS. Justs abans de sopar... recuperem el ball del fanalet!

20:30h, al pavelló poliesportiu, sopar d'entrepà de llonganissa i botifarra negra (també opció vegana i sense gluten). Reserva el sopar a l'Ajuntament (3,5€ anticipat i 4,5€ el mateix vespre). I per postres: degustació de pastissos en benefici de Mans Unides. "Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu". Col·labora amb l'ONG portant un pastís o unes postres a l'inici del ball.

21:30h, continuació del ball.


DILLUNS, SANT BLAI, 3 DE FEBRER

12:00h, al local sociocultural, Missa en honor del patró de la nostra vila amb l'acompanyament de la Coral de l'Associació de Dones i l'Orquestra MARAVELLA. Benedicció dels fruits. És tradició anar a missa amb un cistell amb ganyips, que es beneeixen en acabar la celebració i es degusten després a casa per protegir del mal de coll. Veneració de la reliquia i cant dels goigs de Sant Blai.

13:00h, al pavelló poliesportiu, Ballada de sardanes.

17:30h, al 2n pis del local sociocultural, Bon profit! Espectacle infantil a càrrec de TanakaTeatre al 2n pis del local sociocultural. Descobreix la màgia de la cuina i fes-te un fart de riure aprenent tots els secrets de les verdures. A partir d'ara menjar coliflor, pastanaga o bròquil serà divertit. Te'n lleparàs els dits!

18:00h, al pavelló poliesportiu, Concert amb l'orquestra MARAVELLA.

19:30h, Sessió llarga de ball amb la mateixa orquestra, com a comiat de la nostra Festa Major d'hivern


Reserva de taula i cadires a les oficines de l'Ajuntament fins al dimarts 28 de gener. 1 taula i 4 cadires: 20€. Si vens sol a la Festa Major, pots reservar cadira en una taula grupal (7€).


Que tinguem una bona Festa Major d'hivern!
 


Veure en pdf