Agenda d'activitats

01-12-17 a 01-01-18

Actes programats pel mes de Desembre de 2017

DIVENDRES, 1 DE DESEMBRE

A les 19h., al local sociocultural, conferència a càrrec de la Dra. RAQUEL RODRÍGUEZ sobre “LES MALATIES INFECCIOSES”, tema de la Marató de TV3.


DIUMENGE, 10 DE DESEMBRE

A les 17h., a la Sala d’actes del local sociocultural, sessió de cinema amb la pel·lícula “Gigí” (organitza la Llar de jubilats).


DIMARTS, 12 DE DESEMBRE

De les 10 a les 12h. i de les 17 a les 18h., a la llar de jubilats, els socis que van fer la reserva per assistir al CONCERT DE VALSOS a l’Auditori poden passar a recollir les entrades. Preu: 33€ (entrada+autocar).


DIMECRES, 13 DE DESEMBRE

*A les 10h., missa a l’Ermita de Santa Llúcia. En sortir, esmorzar popular davant de l’ermita.
*A les 18h. i al pavelló poliesportiu, l’Associació de Dones del Palau organitza la celebració de Santa Llúcia i la col·lecta per a la Marató de TV3, amb berenar gratuït per a les associades i marits. A continuació hi haurà una actuació musical.


DISSABTE, 16 DE DESEMBRE

A les 16:30h., a la biblioteca, reunió del Grup de Lectura (organitza l’Associació de dones).


DIUMENGE, 17 DE DESEMBRE

A les 10h., al costat de les piscines, Tirada de bitlles entre els clubs El Palau d’Ang. i Castellnou A.


DILLUNS, 18 DE DESEMBRE

A les 17h., al local sociocultural, l’Associació de dones organitza un TALLER DE MOTIUS NADALENCS, a càrrec de l’Escola d’Hoteleria de Lleida (cup de cava, plecs de tovalló, parament taula de Nadal, decoració copes cava, realització de postres i cafè especial i degustació).


DIMARTS, 19 DE DESEMBRE

De les 17h. a les 19h., al local sociocultural, l’Associació de dones farà les inscripcions de la sortida al Centre Comercial “Puerto Venecia” a Saragossa. “De rebaixes!!!” (el dia 13/01/2018). El dinar va a càrrec de cadascú. Preu (autocar): 15€ sòcies i 17€ no socis.


DIMECRES, 20 DE DESEMBRE

A les 18:30h., al pavelló poliesportiu, representació dels PASTORETS, a càrrec dels alumnes del Col·legi Públic Arnau Berenguer del Palau.


DISSABTE, 23 DE DESEMBRE

A les 13h., a la Penya del Barça, es retransmetrà el PARTIT entre el Real Madrid i F.C. Barcelona. Durant la mitja part del partit hi haurà entrepà calent de llonganissa o bé de pernil.


DIJOUS, 28 DE DESEMBRE

A les 19:30h, des de la parada d’autocars, SORTIDA al concert de valsos.


DISSABTE, 30 DE DESEMBRE

A la Penya del Barça, tindrà lloc un “Campionat de futbolí i parxís”, organitzat per la Penya del Barça (el de Futbolí a partir de les 17h i el parxís a partir de les 18h).
A partir de les 11:30h es podrà practicar a la Penya i es farà el sorteig de grup “davant de notari”.
El preu de la inscripció és de 2€ per equip en el campionat de futbolí i d’1€ per persona en el campionat de parxís.
La parella guanyadora del campionat de futbolí tindrà com a premi “dues paletilles de pernil” i el guanyador del campionat de parxís tindrà com a premi una “paletilla de pernil”.
La data màxima d’inscripció: 28 de desembre. Lloc: a la Penya o a qualsevol membre de la Junta. No cal ser soci de la Penya, està obert a tothom. Si alguna persona vol participar al campionat de futbolí i no té company, que ho faci saber i s’intentarà trobar-ne.


NOTA: Els actes de les Festes Nadalenques sortiran en un programa per separatL’AJUNTAMENT INFORMA. DESEMBRE 2017


APROVAT EL PRESSUPOST PER A L’EXERCICI 2018


L’Ajuntament va aprovar en el Ple extraordinari de dia 28 de novembre el nou pressupost per a l’exercici 2018. El pressupost aprovat per a l’exercici vinent és de 1.623.000 € i és pràcticament de la mateixa magnitud que el pressupost del 2017. Es tracta, per tant, d’un pressupost conservador que busca la contenció en la despesa i l’equilibri financer. L’aprovació es va dur a terme amb els sis vots a favor de l’equip de govern, mentre que l’oposició s’hi va abstenir.


En el capítol de recaptació, el consistori continua amb la congelació dels impostos. El tipus municipal de l’IBI de rústica ja es va rebaixar fa dos anys, i enguany continuarà amb el valor rebaixat del 0,7. Pel que fa al tipus d’IBI d’urbana, continuarà al valor del 0,5 que contempla l’ordenança municipal, essent per tant un dels més baixos de la comarca. La resta d’impostos, com són l’IAE i l’impost sobre vehicles, tampoc pugen.


Pel que fa a les taxes, romanen un any més congelades excepte la taxa de recollida d’escombraries, que enguany s’ha d’incrementar en un petit percentatge a causa de la pujada continuada en el cost del servei, el qual està gestionat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell. L’exercici passat, la majoria de municipis de la comarca ja van augmentar la taxa en un 5% mentre que al Palau no es va incrementar gens. Aleshores, l’equip de govern va decidir mantenir-la congelada a fi de comprovar quina seria finalment la pujada real del servei. Ara que ja es tenen dades concretes d’aquest nou cost, el consistori, en el decurs d’uns quants anys i de manera escalonada, ajustarà la taxa d’escombraries a l’increment real del cost del servei, de forma que sigui el més equitatiu possible i sempre per sota del preu fixat a l’ordenança municipal, la qual no es modificarà. Legalment, els ajuntaments han d’aplicar les taxes de forma que es cobreixi el cost del servei.


De la mateixa manera que ja va succeir en l’exercici 2017, el pressupost de l’any 2018 no preveu inversions elevades. En aquest capítol, durant l’exercici 2018 es durà a terme l’asfaltat de dos camins municipals: el camí del Molinet i el camí de Tàrrega. Igualment, en el pressupost de 2018 s’ha consignat una partida de 91.000 € per tal de dur a terme la segona fase del nou cementiri, amb la construcció d’uns 90 nínxols nous.


Coincidint amb l’aprovació del pressupost ordinari municipal per a l’exercici 2018, l’equip de govern va aprovar una modificació de crèdit corresponent al pressupost 2017, tal com fa cada any abans del final de l’exercici i amb la finalitat d’optimitzar el romanent de crèdit d’algunes partides. Enguany, aquesta modificació de crèdit ha permès incloure una partida per instal·lar un sistema de climatització al pavelló municipal, que serà subvencionat per la Diputació de Lleida.


Full informatiu de l’Ajuntament del Palau d’Anglesola