Actualitat online

Retiren 12 tortugues de la plaça Catalunya

Aquesta setmana els Agents Rurals han recollit les tortugues de la bassa de la Plaça Catalunya. Hi havia una població d'onze tortugues de Florida, una espècie invasora que si passa a l'àmbit natural com el riu Corb o la riera del Serradal, podria ser molt perillosa. També van recollir una tortuga d'estany. Aquesta sí que és autòctona, però és una espècie gairebé amenaçada a nivell mundial. De fet a Catalunya està catalogada com a espècie en Perill d'Extinció.


L'actuació s'ha dut a terme perquè l'espai de la Plaça Catalunya s'ha registrat formalment com a nucli zoològic. Això suposa que un veterinari vetllarà pel benestar dels ànecs i requereix seguir uns requisits per les instal·lacions. En aquest procés de declaració de nucli zoològic es va indicar que les tortugues no podien formar-ne part. Sembla que és una pràctica habitual abandonar les mascotes quan es gran grans a l'aquari de casa. Aquests animals proliferen i són una amenaça per a la fauna autòctona.


Les dotze tortugues palauanglesolines ara estan al Centre de Fauna de Vallcalent, a Lleida. Aquest centre, creat l'any 1983, recull i rehabilita animals salvatges que, per motius diversos han vist disminuïda la capacitat per viure al seu hàbitat natural. L'objectiu final és l'alliberament dels animals recuperats, reintroduint-los de nou a la natura.