Actualitat online

Primera pedra de la llar d'infants i del nou edifici de l'escola Arnau Berenguer

L'acte ha estat presidit per l'alumnat i obert a tota la ciutadania. Hi han assistit conjuntament amb l'alcalde, Francesc Balcells, la directora, Mireia Costafreda, l'equip docent i representants de les famílies. L'acte ha comptat amb la presència de l'Hble. Sr. Conseller d'Educació, Josep Cambray.

En el desenvolupament de l'acte s'ha fet una explicació tècnica de l'obra a càrrec de Marta Trullàs i Huguet, cap d'obres Departament. Tot seguit en representació de l'alumnat, l'Arnau i la Yanira donen la benvinguda amb aquestes paraules:

Bon dia, conseller Josep, gràcies per acompanyar-nos un dia especial com avui. Bon dia, Claudi i benvingut un cop més després de la visita a l’aula STEAM. I bon dia a tothom, pares i mares, padrins, mestres i amics de l’escola. Abans de començar ens agradaria regalar-vos aquests ous de les nostres gallines. Són molt especials perquè formen part d’un projecte en xarxa, que va néixer en ple confinament.
Avui estem molt contents: és la festa major de l’escola Arnau Berenguer. Ens fa molta il·lusió que aviat tinguem totes les classes aquí, juntes. Som una gran família i poder estar junts, grans i petits, segur que ens ajuda a aprendre més, i d’una forma diferent, més natural, en família.
També anirà molt bé pels pares i mares, que ens podran acompanyar a tots els fills fins aquí, en un mateix espai, a la mateixa hora.
Diuen que això que celebrem avui, la primera pedra, fa molts anys que es demana al Palau d’Anglesola. Per tant, Moltes gràcies a totes les persones que ho heu fet possible!
Sabem que vindran mesos de pols i sorolls. Però valdrà la pena perquè tindrem una nova llar d’infants preciosa i una nova escola fantàstica.
Per recordar aquest dia tan especial, cada classe ha fet un treball per posar dins la primera pedra. Així, d’aquí a uns anys, si la desenterrem, recordarem el dia d’avui i totes les emocions viscudes. Seguidament, agrairíem a tots els delegats i delegades de Primària que vinguessin i expliquessin el treball que han fet a la seva aula.

Seguidament, l'alcalde, Francesc Balcells, ha contat les implicacions, el recorregut i l'agraïment a totes les persones i entitats que des de fa anys han participat en el somni i el desig d'una escola nova. La directora de l'escola, Mireia Costafreda també ha expressat aquest desig: "Avui és un dia especial, avui posem la primera pedra d'un nou projecte, d'una nova escola que ens permetrà unir en un mateix edifici tota la comunitat educativa del Palau d'Anglesola. Una escola de tots i per a tots, una escola que farà unió i en la que esperem créixer, aprendre, viure, il·lusionar-nos i sobretot ser feliços i felices."

Els diferents delegats de les classes, els mestres i els representants de l'AFA detallen el material que han preparat per posar dins del cilindre. S'ha col·locat tot a la càpsula del temps dins la primera pedra.

El conseller ha manifestat que aquesta primera pedra representa: "un compromís, conjuntament amb l'Ajuntament, perquè aquesta escola sigui una realitat el més aviat possible. Una nova escola esperada des de fa molts anys i que avui aquí afirmem que serà una realitat". També ha dit: "el que fem avui és plantar la llavor de l'Escola Arnau Berenguer i de la Llar d'Infants municipal. Avui plantem una llavor per educar infants i joves lliures i amb sentit crític, per prendre les millors decisions en un món canviant. El nou edifici és important perquè des dels edificis és on eduquem i impartim la transformació educativa".

Finalment tots els nens i les nenes de l'escola han pogut participar en colgar amb palades de terra aquesta primera pedra.


Àlbum de fotos