Actualitat online

Nou vehicle elèctric compartit

Presentem un nou vehicle elèctric compartit perquè les veïnes i els veïns el puguin llogar en funció de les seves necessitats. El vehicle es podrà llogar a les tardes i els caps de setmana a través de l'aplicació de Som Mobilitat, mentre que al matí l'utilitzaran la brigada municipal i personal tècnic del consistori. La iniciativa pionera a les comarques de Ponent busca incentivar una mobilitat més sostenible que contribueixi a mitigar el canvi climàtic.

El servei està cofinançat per l'Ajuntament del Palau d'Anglesola i l'associació Leader de Ponent amb la col·laboració de la cooperativa Som Mobilitat, que actualment ja compta amb més d'una vuitantena de vehicles compartits arreu de Catalunya. L'Ajuntament realitzarà la neteja del cotxe un cop per setmana.

Per llogar el cotxe, la persona interessada ha de ser sòcia de Som Mobilitat i sol·licitar a través d'una aplicació les hores o dies en què el vol utilitzarTé una autonomia d'uns 200 quilòmetres i triga unes dues hores a carregar-se.

L'aparcament del vehicle s'ha ubicat al costat del pavelló poliesportiu on hi ha instal·lat un punt de càrrega de vehicles elèctrics. Durant el primer any, aquest punt de càrrega estarà reservat en exclusiva per a l'automòbil compartit. Es preveu que al cap d'un any s'obri per a qualsevol usuari de vehicles elèctrics i híbrids endollables.

L'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells, ha explicat que la iniciativa segueix en la línia de l'Ajuntament de "fer petites coses per a l'emergència climàtica", com ja va fer amb la incorporació d'un camió petit elèctric a la brigada municipal, a la vegada que suposa "una prova pilot de canvi cultural". "Aquí tots tenim un o dos cotxes a casa perquè els necessitem. Doncs, si ens en podem estalviar un i compartir aquest vehicle que és de tots és un canvi cultural i és una mobilitat sostenible i un estalvi energètic per al planeta", ha argumentat Balcells, que també ho veu com una manera de "motivar" la ciutadania perquè provi els cotxes elèctrics.