Actualitat online

La 6ª Cursa Agro-Llobera Sant Blai espera 600 participants

Diumenge, 30 de gener de 2022, el calendari atlètic assenyala el Palau d'Anglesola. La cursa pren el nom d'un dels nostres patrons, sant Blai, i per això se celebra just abans de la Festa Major d'hivern.

La 6ª edició comptarà amb 600 atletes, que poden recórrer el circuit de 5 o el de 10 quilòmetres. 

La sortida i arribada serà a l'avinguda Sant Roc, un eix arbrat emblemàtic del municipi. A les 10.00 hores tindrà lloc el tret de sortida i l'entrega de premis es preveu cap a les 11.30 hores. Tots els actes estan previstos a l'exterior per ser curosos amb les distàncies i totes les mesures de prevenció.

L'obsequi pels corredors és un paravent vistós, de qualitat.

Destaquen els 80 voluntaris que fan possible la logística de la cita esportiva.

Marc Solé i Gaset, coordinador de la Cursa de Sant Blai: “Valorem molt positivament haver arribat als 600 atletes, en el moment de pandèmia que tenim. La novetat d'aquesta edició és que el circuit és tot urbà, transcórrer pel mig del poble. Això permet uns quants trams en què els corredors es creuen entre ells i això fomentarà l'animació entre ells. La particularitat de la cursa del Palau d'Anglesola és que és molt plana i, per tant, molt ràpida, i això permet que sigui una cursa ideal per superar-se i assolir el millor temps personal. I no ens volem oblidar del grup Incluyendo Sonrisas, una associació que ens acompanya cada any afegint somriures i inclusió a la cursa i que permet que una bona colla d'atletes puguin fer el traçat amb cadires de rodes” 

Jordi Llobera i Solé, gerent de la Central Agro-Llobera, afirma que patrocina la cursa de Sant Blai per dues raons fonamentals: “primer perquè som una empresa de tota la vida del Palau d'Anglesola i segon com a empresa estem molt implicats en l'esport i més concretament en l'atletisme, i estem molt satisfets de poder-ho fer. Esperem que la cursa ens ajudi a fer-nos costat i a tirar endavant enmig del problema de la Covid”. 

Lourdes Ravetllat i Pons, representant territorial d’Esports a Lleida: “és més necessari que mai tornar a fer pràctica esportiva. Sant Blai és una cursa on hi cap tothom, oberta a tothom, amb una clara vessant inclusiva. Per tant, recull molt bé els valors que es fomenten des de l'esport, valors que volem com a país i com a societat. La particularitat de la més plana que has fet mai, aprofita i projecta el valor de l'entorn, de territori, i això és molt important.”

Xavier Costa i Monyarc, regidor d’Esports del Palau d’Anglesola: “felicitem el grup de corredors del Palau d'Anglesola que impulsen la cita, juntament amb el Club Esportiu del Palau d'Anglesola i el suport de moltes empreses, especialment el patrocinador principal Agro-Llobera. És important recuperar el calendari de curses i omplir el poble d'esportistes un diumenge al matí, amb totes les mesures de seguretat que calgui, perquè necessitem trobar-nos i sortir de casa. Si no és per córrer que sigui per animar. La pandèmia ha demostrat que l'esport és necessari i vital, per la salut personal i social”.


Web de la cursa


6a-Cursa-Cartell