Actualitat online

CARRILET FEST, LA FESTA MAJOR DELS INFANTS

El diumenge 15 de maig el Palau d'Anglesola s'omple de públic infantil acompanyat pels seus pares, que arriben per gaudir del Carrilet Fest, el nou festival familiar del Pla d'Urgell que comença el seu trajecte. La proposta neix d'una colla de pares i mares del Palau d'Anglesola i la regidoria de Cultura que volen oferir cultura de qualitat als més menuts.

La Dàmaris Gelabert és l'encarregada d'inaugurar la jornada, fent moure el cos a petits i grans dins del pavelló poliesportiu. Segueix Animàlia a l'escenari situat a l'ombra dels plataners de l'avinguda sant Roc. Mentrestant hi ha jocs de fusta, tricicles, camp de futbol inflable, activitats artístiques, parades de productes infantils i de lleure educatiu, descoberta d'una ambulància... Per resguardar-se de la calor s'organitza un vermut a l'ombra del parc de Sant Roc, amb les actuacions musicals de The Polar Soft i Magnet. En aquest mateix espai hi ha diferents opcions gastronòmiques per dinar.
A la tarda és el torn del conte per part de Krisolets i d'Històries Improssibles del Sidral. La festa es clou amb el grup Ambauka que torna a omplir de bat a bat el pavelló.

El 15 de maig s'escau amb el Dia Internacional de les Famílies, establert per les Nacions Unides des de l'any 1994. El Carrilet Fest ha fet realitat el lema escollit enguany per la Generalitat, Cultivem família, que perseguia l'objectiu d'impulsar i animar les famílies a participar en activitats culturals i a tornar a relacionar-se entre iguals a través de les diferents activitats que ens ofereix la cultura. Els diferents espais que han acollit el Carrilet, s'han omplert d'emocions, emocions per gaudir plegats en família, emocions per créixer.

La primera edició del Festival Familiar del Pla d'Urgell aconsegueix reunir 1500 persones al llarg de la jornada. És un èxit de públic, també un èxit d'espectacles i d'activitats programades, i un èxit de voluntariat que fa possible l'esdeveniment entre bambolines. El Carrilet, doncs, està encarrilat per viure noves edicions els següents anys.