Actualitat online

Més de 500 corredors participaran aquest diumenge a la Cursa de Sant Blai

Tot a punt per la Cursa de Sant Blai del Palau d’Anglesola que tindrà lloc el proper diumenge dia 27 de gener a les 10.30 del matí. Enguany la cursa celebra la seva 4a edició i ja compta amb més de 500 corredors inscrits. La cursa, coneguda com la ‘cursa més plana que hi ha’ està formada per dos circuits, un de 10 quilòmetres i un de 5.

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, explica que els diners recaptats de les inscripcions de la cursa es donaran a la l’ONG Mami del Palau d’Anglesola (www.mundomami.org). “Cada any procurem col·laborar amb una causa solidària, enguany col·laborarem amb aquesta entitat del Palau d’ajuda als infants”

Bati (Joan Batista) Pou, regidor d’esports, explica que aquesta cursa era un dels seu objectius quan va entrar a l’ajuntament, “enguany celebrem aquesta quarta edició amb més de 500 inscrits, 350 participants a la cursa de 10 quilòmetres i 150 a la cursa de 5 quilòmetres, per tant podem dir que no sols la cursa està més que consolidada, també que ja compta amb el reconeixement de molts corredors que venen de punts com Andorra, Barcelona, Tarragona i enguany fins i tot de Menorca”

En aquest sentit, Pou explica que la cursa comença a tenir renom entre els corredors degut al poc desnivell que té. “La cursa de Sant Blai és coneguda com ‘La més plana que hi ha’ i això és degut a que només té 7 metres de desnivell positiu, per tant molts corredors venen de fora i s’apunten per a millorar les seves marques personals de temps”.

Com a novetat es donaran dos obsequis, la tradicional samarreta de la cursa de l’edició d’enguany i incorporen uns guants tècnics per a tots els participants. També hi haurà esmorzar per tothom i tots els corredors podran comptar amb servei de fisioterapeuta, inflables i guarderia per als nens.