Actualitat online

Bretolada al cementiri del Palau d'Anglesola

Algunes de les destrosses al cementiri municipal del Palau d'Anglesola
Algunes de les destrosses al cementiri municipal del Palau d'Anglesola

Aquesta nit passada uns desconeguts han entrat al recinte del cementiri municipal del Palau d’Anglesola realitzant diferents destrosses. En total s’han malmès vuit creus.


L’alcalde, Francesc Balcells i Teixidó, ha denunciat els fets a la comissaria dels Mossos d'Esquadra perquè puguin fer les investigacions pertinents. També s’han comunicat els desperfectes als propietaris. L’Ajuntament condemna enèrgicament els fets i confirma que repararà les creus malmeses amb el vistiplau dels familiars. 


Malauradament el vandalisme al nostre municipi és continu i s’incrementa en el període estival. De fet, el cementiri ja havia sofert danys en anteriors ocasions, trencant marcs de fotos, gerros de flors i fins i tot l’escultura d’un àngel que presideix el recinte. Fins ara, però, mai havien fet caure simbolisme religiós.


L'Ajuntament condemna i lamenta profundament la bretolada. El Palau d’Anglesola no és un poble particularment conflictiu ni té un índex d’inseguretat alt. Tanmateix sovintegen actes d’incivisme que afecten parcs i jardins, instal·lacions de reg, de llum, mobiliari urbà, espais municipals... Són fets aïllats que preocupen al veïnat i suposen una despesa alta en reparacions: més de 30.000 € anuals. Davant aquests fets cal seguir insistint en una educació cívica a les famílies, entitats, escola... i paral·lelament també es reclama més presència policial al municipi. A més a més, des del cos de Mossos d’Esquadra i des del Consistori, recomanen a la ciutadania denunciar sempre aquests actes.